joi, 23 decembrie 2010

Povestesc Slatina




Ce este "Povestesc Slatina"?
 "Povestesc Slatina este un proiect inițiat de Asociația Epsilon III (București) cu concursul neprecupețit al unor elevi și profesori foarte tari de la Colegiul Național Radu Greceanu din Slatina, în colaborare cu Primăria Slatina, cu Teatrul Eugen Ionescu (tot din Slatina) și alții și mulți alții :)"- asta este prezentarea oficiala de pe profilul de facebook.
Cu alte cuvinte este un proiect prin care descoperim si alte fete ale orasului nostru si  aratam si celorlalti faptul ca iubim ca traim aici;facem asta ajutandu-ne de fotografii , texte , filmulete , pictura si de orice altceva putem.

Scurt indemn...
Povesteste Slatina ...din inima.

Impletiti-va zilele pana cand cercul vietii se va sparge, pana cand cioburile or sa va doara ,pana cand nisipul le va topi ,pana se vor scurge in eternitate.
Strangeti-va mainile pana cand oasele vi se vor uni , pana cand si gandul de a va desparti sa va doara.
Adunati-va sperantele pana cand vor ajunge sa se confunde ,pana cand ,daca nu veti mai putea sa traiti unul prin celalalt sa va doara.
Iubiti cerul ce se sparge in picaturi deasupra voastra ; iubiti-i zilele gri la fel ca pe cele verzi.Patrundeti-va cu iubirea ce curge pe strazile mereu umblate de aceeasi pasi-cantand aceeasi melodie uitata de timp.
Orasul suntem noi...
Hai sa-l trezim din somnul sau , sa-l facem sa-si uite neputinta ,sa-i coloram un zambet pe chipu-i gri.
Aruncati-va ochii spre infinit si veti vedea ...prima frunza de toamna , prima imbratisare , primul sarut , primul fior , primul regret , prima greseala , primul adio , a doua frunza de toamna , suferinta , ultimele regrete- prima inviere - si totul aici doar in orasul nostru .
Lasati-va pierduti in marea de vorbe , in gandurile trecatorilor; faceti parte din viata lor –chiar si pentru o fractiune de secunda- le veti simti durerile , le veti simti iubirile , sperantele si astfel va veti  aminti –chiar si numai pentru o fractiune de secunda- ca nu sunteti singuri.
Luminati-va drumul in asteptarea vesniciei cu zambete , cu chipuri noi si vechi , cu doruri de mult apuse , cu dorintele ce clocotesc in adancul vostru.
Luati  din cercul vietii voastre o farama si dati-o celui de langa voi ; zambetul lui va sterge orice nuanta de gri care ar fi putut sa se astearna pe panza vietii voastre.
Hai sa aratam ca iubirea s-a nascut AICI.

Un comentariu:

  1. Ce loc! Ce trecut! Ce istorie glorioasa... Am auzit ca se bat americanii sa vina sa munceasca aici, doar doar ni se va face mila de ei...

    RăspundețiȘtergere